Chrzciny

Dlaczego nasza oferta jest niepowtarzalna? Ponieważ jak nigdzie indziej w Białymstoku i okolicach, tylko u nas znajdą Państwo mnóstwo przestrzeni, zielony ogrodzony teren, gdzie można oddychać świeżym powietrzem w przerwie między posiłkami. Nasz hotel posiada także wspaniały atut w postaci placu zabaw dla najmłodszych.

Co więcej, podczas trwania przyjęcia z okazji Chrztu Świętego młodym mamom udostępniamy pokój do karmienia i przewijania maleństwa.

Ponadto mogą Państwo przywieźć własny alkohol a my nie pobierzemy korkowego za jego  podawanie.

Proponujemy Państwu menu w dwóch opcjach cenowych – 130 i 140 złotych od osoby. Propozycje znajdą Państwo poniżej.

 

        I.            Zupa (prosimy o wybranie jednej z opcji):

* Krem z białych warzyw z oliwą pestek dyni

                                  lub

* Tradycyjny rosół domowy z makaronem

                                  lub

* Fume pomidorowe z szpinakowymi kluseczkami

      II.            Danie podawane indywidualnie (prosimy o wybranie jednej z opcji):

* Funt polędwiczki oprószonej migdałami z ziołowymi ziemniaczkami i bukietem warzyw

                                  lub

* Pierś indycza faszerowana przysmakami śródziemnomorskimi podana z kluseczkami śląskimi

                                  lub

* Doborowe towarzystwo polędwiczek podane z zapiekanką gratin i truflową cukinią z pasternakiem

 

   III.            Na półmiskach (prosimy o wybranie jednej z opcji):  

* Doborowe towarzystwo żeberek i golonki podane na grillowanych warzywach

                                  lub                    

* Kaczka pieczona po polsku z jabłkiem i majerankiem serwowana z talarkami ziemniaczanymi

 

  IV.      Przystawki zimne:

* Wybór wędlin i mięsiw z naszej wędzarni

* Szlachetne pasztety  z galaretką z antonówki i żubrówki

* Soczysta polędwica z pomadą z jajek w towarzystwie śliwki w boczku

* Biszkopt szpinakowy z krabem obok mini tortilli

* Matjasy na dwa sposoby

* Imbirowy łosoś w wiśniowej galaretce

* Kruche sałaty z gruszką i serami pleśniowymi

* Grubo krojone warzywa z oliwkami i serem feta

* Zielony brokuł z salami i pestkami słonecznikowymi z dipem czosnkowym

* Różnorodne pikle i marynaty

* Pieczywo jasne i ciemne, wybór sosów

 

V.   Stół słodki

* Kawa, herbaty czarne i owocowe, napoje

* Paleta ciast

* Kaskada owocowa

 

  

        I.            Zupa (prosimy o wybranie jednej z opcji):

* Krem z białych warzyw z oliwą pestek dyni

                                  lub

* Tradycyjny rosół domowy z makaronem

                                  lub

* Fume pomidorowe z szpinakowymi kluseczkami

 

      II.            Podawane indywidualnie (prosimy o wybranie jednej z opcji):

* Funt polędwiczki oprószonej migdałami z ziołowymi ziemniaczkami i bukietem warzyw

                                  lub

* Pierś indycza faszerowana przysmakami śródziemnomorskimi podana z kluseczkami śląskimi

                                  lub

* Doborowe towarzystwo polędwiczek podane z zapiekanką gratin i truflową cukinią z pasternakiem

 

   III.            Podawane na półmiskach (prosimy o wybranie jednej z opcji):  

* Doborowe towarzystwo żeberek i golonki podane na grillowanych warzywach

                                  lub                    

* Kaczka pieczona po polsku z jabłkiem i majerankiem serwowana z talarkami ziemniaczanymi

 

  IV.      Na zakończenie  (prosimy o wybranie jednej z opcji):

             * barszcz czerwony z pasztecikiem

                                    lub

            * tęgi żur staropolski na białek kiełbasie

                                    lub

             *  zupa gulaszowa z kluseczkami

 

  V.      Przystawki zimne:

* Befsztyk tatarski bogato garnirowany cebulką, pieczarkami oraz korniszonami  

* Wybór wędlin i mięsiw z naszej wędzarni

* Szlachetne pasztety z galaretką z antonówki i żubrówki

* Soczysta polędwiczka z pomadą z jajek w towarzystwie śliwki w boczku

* Biszkopt szpinakowy z krabem obok mini tortilli

* Matjasy na dwa sposoby

* Imbirowy łosoś w wiśniowo-imbirowej galaretce

* Kruche sałaty z gruszką i serami pleśniowymi

* Grubo krojone warzywa z oliwkami i serem feta

* Zielony brokuł z salami i pestkami słonecznikowymi z dipem czosnkowym

* Różnorodne pikle i marymaty

* Pieczywo jasne i ciemne, wybór sosów

 

VI.   Stół słodki

* Kawa, herbaty czarne i owocowe, napoje

* Paleta ciast

* Kaskada owocowa