Christening

Why our offer is so exceptional? Because there is almost no place in Bialystok or nearby where You can find vast, green spaces and  where You can breathe in  fresh air. Our hotel has also an enormous asset : playground for children.

What is more, during  Christening party we provide young mothers with the room for feeding and swaddling the newborn child.

You can also bring Your own alcohol  and we will not charge You for serving it.

There are two menu options to choose from : 130PLN and 140PLN per person. The menu can be found below

        I.            Zupa (prosimy o wybranie jednej z opcji):

* Krem z białych warzyw z oliwą pestek dyni

                                  lub

* Tradycyjny rosół domowy z makaronem

                                  lub

* Fume pomidorowe z szpinakowymi kluseczkami

 

      II.            Danie podawane indywidualnie (prosimy o wybranie jednej z opcji):

* Funt polędwiczki oprószonej migdałami z ziołowymi ziemniaczkami i bukietem warzyw

                                  lub

* Pierś indycza faszerowana przysmakami śródziemnomorskimi podana z kluseczkami śląskimi

                                  lub

* Doborowe towarzystwo polędwiczek podane z zapiekanką gratin i truflową cukinią z pasternakiem

 

   III.            Na półmiskach (prosimy o wybranie jednej z opcji):  

* Doborowe towarzystwo żeberek i golonki podane na grillowanych warzywach

                                  lub                    

* Kaczka pieczona po polsku z jabłkiem i majerankiem serwowana z talarkami ziemniaczanymi

 

  IV.      Przystawki zimne:

* Wybór wędlin i mięsiw z naszej wędzarni

* Szlachetne pasztety  z galaretką z antonówki i żubrówki

* Soczysta polędwica z pomadą z jajek w towarzystwie śliwki w boczku

* Biszkopt szpinakowy z krabem obok mini tortilli

* Matjasy na dwa sposoby

* Imbirowy łosoś w wiśniowej galaretce

* Kruche sałaty z gruszką i serami pleśniowymi

* Grubo krojone warzywa z oliwkami i serem feta

* Zielony brokuł z salami i pestkami słonecznikowymi z dipem czosnkowym

* Różnorodne pikle i marynaty

* Pieczywo jasne i ciemne, wybór sosów

 

V.   Stół słodki

* Kawa, herbaty czarne i owocowe, napoje

* Paleta ciast

* Kaskada owocowa

 

  

        I.            Zupa (prosimy o wybranie jednej z opcji):

* Krem z białych warzyw z oliwą pestek dyni

                                  lub

* Tradycyjny rosół domowy z makaronem

                                  lub

* Fume pomidorowe z szpinakowymi kluseczkami

 

      II.            Podawane indywidualnie (prosimy o wybranie jednej z opcji):

* Funt polędwiczki oprószonej migdałami z ziołowymi ziemniaczkami i bukietem warzyw

                                  lub

* Pierś indycza faszerowana przysmakami śródziemnomorskimi podana z kluseczkami śląskimi

                                  lub

* Doborowe towarzystwo polędwiczek podane z zapiekanką gratin i truflową cukinią z pasternakiem

 

   III.            Podawane na półmiskach (prosimy o wybranie jednej z opcji):  

* Doborowe towarzystwo żeberek i golonki podane na grillowanych warzywach

                                  lub                    

* Kaczka pieczona po polsku z jabłkiem i majerankiem serwowana z talarkami ziemniaczanymi

 

  IV.      Na zakończenie  (prosimy o wybranie jednej z opcji):

             * barszcz czerwony z pasztecikiem

                                    lub

            * tęgi żur staropolski na białek kiełbasie

                                    lub

             *  zupa gulaszowa z kluseczkami

 

  V.      Przystawki zimne:

* Befsztyk tatarski bogato garnirowany cebulką, pieczarkami oraz korniszonami  

* Wybór wędlin i mięsiw z naszej wędzarni

* Szlachetne pasztety z galaretką z antonówki i żubrówki

* Soczysta polędwiczka z pomadą z jajek w towarzystwie śliwki w boczku

* Biszkopt szpinakowy z krabem obok mini tortilli

* Matjasy na dwa sposoby

* Imbirowy łosoś w wiśniowo-imbirowej galaretce

* Kruche sałaty z gruszką i serami pleśniowymi

* Grubo krojone warzywa z oliwkami i serem feta

* Zielony brokuł z salami i pestkami słonecznikowymi z dipem czosnkowym

* Różnorodne pikle i marymaty

* Pieczywo jasne i ciemne, wybór sosów

 

VI.   Stół słodki

* Kawa, herbaty czarne i owocowe, napoje

* Paleta ciast

* Kaskada owocowa