Weddings

Beautiful, exceptional, unforgettable… that is what Your Wedding reception we would like to be. We know all Polish wedding traditions and we also adapt various interesting practices from all over the world. We do think unconventionally. We will prepare your wedding reception so that all will remember it for a long time.

Attractive and fashionable wedding reception prepared with taste, this is still rare in Poland. We can guarantee professional and well experienced service.

Perfectly prepared wedding reception is a dream of every Young Couple. We would be delighted to make this dream come true. Sharing our experience and giving precious advice , we will help You organize this special day and choose the best menu.

For the Newly Weds who decide to organize a wedding reception in Dworek Tryumf Hotel we have prepared several gifts:

  • greeting with bread and salt,
  • suite for Just Married,
  • delicious breakfast for the Newly Weds,
  • relaxing, extended stay until 14:00,
  • possibility of making a wedding photo session in the hotel and garden scenery,
  • tables decorated with fresh flower compositions.

Menu wesele 2019

Na dobry początek: (jedno do wyboru) krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym lub rosół domowy z makaronem grasine

Na zaostrzenie apetytu: polędwica staropolska z estragonem i pieczarkami oraz opiekanymi ziemniaczkami i bukietem warzyw

Na wzmocnienie siłpodlaski stół serwowany przez szefa kuchni:

  • Kartacze z okrasą
  • Pierogi z mięsem i prażoną cebulką
  • Kiszka ziemniaczana
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
  • Surówka z białej kapusty
  • Bukiet sałat

Dla smakoszy: udziec indyczy pieczony z jabłkiem i majerankiem podany z mini kluseczkami śląskimi

Dla wytrwałych: (jedno do wyboru) żur staropolski na zakwasie z jajkiem i białą kiełbasą lub aromatyczny barszcz czerwony z francuskim pasztecikiem

Przekąski zimne

  • Befsztyk tatarski z cebulką, pieczarkami oraz korniszonami 50g/os
  • Wybór wędlin i mięsiw z naszej wędzarni (szynka w ziołach, polędwica wędzona, karkówka, kiełbasa swojska)
  • Rolady w dwóch odsłonach w towarzystwie boczku pieczonego
  • Szlachetne pasztety na dwa sposoby
  • Śledź w cebuli i oleju oraz w pomidorowym pesto
  • Miruna z salsą węgierską
  • Tymbaliki drobiowe z warzywami
  • Strudel w cieście francuskim z kapustą i grzybami
  • Kalifornijska śliwka otulona boczkiem wędzonym
  • Soczysta polędwiczka z wasabi
  • Sałatka z kurczakiem, żurawiną i ryżem
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Pikle i zestaw warzyw sezonowych
  • Sosy: tatarski, chrzanowo – żurawinowy
  • Wybór pieczywa jasnego i ciemnego

Na dobry początek: (jedno do wyboru) esencjonalny bulion z makaronem domowym i zieloną pietruszką lub krem porowo-ziemniaczany z oliwą truflową i chrustem z boczku

Na zaostrzenie apetytu: mini steki z polędwiczki wieprzowej podane z opiekanymi ziemniaczkami i bukietem warzyw

Na wzmocnienie siłpodlaski stół serwowany przez szefa kuchni:

  • Kartacze z okrasą
  • Pierogi z mięsem i prażoną cebulką
  • Pierogi ze szpinakiem
  • Kiszka ziemniaczana
  • Babka ziemniaczana
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
  • Surówka z białej kapusty
  • Bukiet sałat

Dla smakoszy: pierś z kurczaka faszerowana mozzarellą i pomidorami z aromatyczną bazylią i risotto​

Dla wytrwałych: (jedno do wyboru) zupa chrzanowa podana z jajkiem i białą kiełbasą lub burgundzki barszcz z pasztecikiem francuskim

Przekąski zimne

  1. Befsztyk tatarski z cebulką, pieczarkami oraz korniszonami 50g/os
  2. Wybór wędlin i mięsiw z naszej wędzarni (szynka w ziołach, polędwica wędzona, karkówka, kiełbasa swojska)
  3. Rolady w dwóch odsłonach w towarzystwie boczku pieczonego
  4. Szlachetne pasztety na dwa sposoby
  5. Filety matjasa z cebulką i oliwą, oraz w korzennych przyprawach z pomidorami
  6. Teriny rybne w dwóch smakach
  7. Pierś indycza w esencjonalnej maladze
  8. Polędwiczka i kabanos w cieście francuskim
  9. Kalifornijska śliwka otulona boczkiem wędzonym
  10. Soczysta polędwiczka z wasabi
  11. Sałatka z grillowaną piersią kurczaka, żurawiną i ananasem
  12. Sałatka makaronowa z czarną oliwką i fetą
  13. Różnorodne sałaty z serami regionalnymi z sosem malinowym
  14. Pikle i zestaw warzyw sezonowych
  15. Sosy: tatarski, chrzanowo – żurawinowy
  16. Wybór pieczywa jasnego i ciemnego

Na dobry początek: (jedno do wyboru) krem z białych warzyw z oliwką z pestek dyni lub fume pomidorowe z lanymi kluseczkami

Na zaostrzenie apetytu: kacze udo z sosem śliwkowym i modrą kapustą na purée ziemniaczanym

Na wzmocnienie sił: indyk pieczony z sosem żurawinowym w całości serwowany przez Szefa Kuchni podany z kluseczkami śląskimi i kopytkami ziemniaczanymi oraz bukietem sałat lub
podlaski stół serwowany przez szefa kuchni:

  • Kartacze z okrasą
  • Pierogi z mięsem i prażoną cebulką
  • Pierogi ze szpinakiem
  • Kiszka ziemniaczana
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
  • Żeberka w glazurze miodowo – pomidorowym
  • Surówka z białej kapusty
  • Bukiet sałat

Dla smakoszy: strogonow wołowy podany jednoporcjowo w chlebku

Dla wytrwałych: (jedno do wyboru) czarka flaków wołowych lub burgundzki barszcz z pasztecikiem francuskim

Przekąski zimne

  1. Befsztyk tatarski z cebulką, pieczarkami oraz korniszonami 70g/os
  2. Wybór wędlin i mięsiw z naszej wędzarni (szynka w ziołach, polędwica wędzona, karkówka, kiełbasa swojska)
  3. Galantyny w dwóch odsłonach z pieczonym boczkiem
  4. Szlachetne pasztety: klasyczny i z żurawiną
  5. Rolmopsy śledziowe i filet matjasa w chrzanie z żurawinami
  6. Teriny rybne w dwóch smakach
  7. Imbirowy łosoś w wiśniowej galaretce
  8. Kalifornijska śliwka otulona boczkiem wędzonym
  9. Soczysta polędwiczka z wasabi
  10. Deska serów rozmaitych z konfiturą żurawinową i orzechami włoskimi
  11. Sałatka grecka z oliwkami i fetą
  12. Młode liście szpinaku z jarmużem, pomidorkami koktajlowymi i prażonymi pestkami
  13. Kruche sałaty z gruszką i serami pleśniowymi z sosem cytrusowym
  14. Pikle i zestaw warzyw sezonowych
  15. Sosy: tatarski, chrzanowo – żurawinowy
  16. Wybór pieczywa jasnego i ciemnego



 

W cenie każdego menu oferujemy, między innymi:

Bufet deserowy

  • Kaskada krojonych owoców
  • Paleta ciast
  • Kawa
  • Wybór herbat
  • Dodatki: cytryna, cukier, mleko

Napoje zimne bez limitu do spożycia wyłącznie w czasie trwania przyjęcia i na miejscu

  • Napoje niegazowane w dzbankach
  • Woda mineralna niegazowana
  • Napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7up

Ponadto zapewniamy:

  • Chlebek weselny na powitanie
  • Żywe kwiaty na stołach gości
  • Czerwony dywan
  • Sesja zdjęciowa na terenie obiektu
  • Możliwość przeprowadzewnia próby pierwszego tańca po wcześniejszym ustaleniu terminu
  • Brak opłat korkowego​

More information about our offer at the following telephone numbers: 85 663 29 18 and 664 377 770 or at the following e-mail address: recepcja@dworek-tryumf.pl

Заполните форму, чтобы мы могли связаться с вами