Restauracja

 Jeżeli szukacie Państwo eleganckiego lokalu, kuchni bliskiej doskonałości oraz przytulnej i nastrojowej atmosfery – lepiej trafić nie mogliście. Serdecznie zapraszamy do Restauracji Rubinowej w Hotelu Dworek Tryumf. Wytworny wystrój, magiczny blask świec, nastrojowa muzyka to właśnie te doznania, które stają się Państwa udziałem podczas wyśmienitego posiłku w naszej hotelowej restauracji.

Do tego wszystkiego wieloletnie doświadczenie naszego Szefa Kuchni – Pawła Kraśnickiego, które sprawia, że nasze potrawy są w stanie sprostać oczekiwaniom najbardziej wymagających smakoszy. Podajemy dania kuchni polskiej oraz międzynarodowej. Przyrządzamy je z najlepszej jakości świeżych produktów – w sposób tradycyjny, naturalny i zdrowy, ale przede wszystkim – wyjątkowy. Dania, które może już Państwo znacie, może już gdzieś ich próbowaliście, nabierają zupełnie nowego smaku i wymiaru. Ten aromat chce się zabrać ze sobą do domu.

W sezonie letnim zapraszamy Państwa do hotelowego ogrodu. Tonące w zieleni otoczenie sprzyja relaksowi i pozwala w pełni docenić smak szlachetnej kawy. Odpoczynek i chwila wytchnienia przyda się każdemu, bo przecież wieczorem przy altance może czekać na Państwa grupa przyjaciół i grill…

Menu

Tatar wołowy  120g/30g/30g                                                                                                                                                                                  35,-

świeżo mielona wołowina, drobno krojona cebulka, pieczarki  i kapary z nutą aromatycznego koniaku                                                                      

Torcik z łososia wędzonego 180g                                                                                                                                                                              35,-

z pulchnym farszem ze słonego twarożku z papryką, kaparami i cebulką                                                                                                                  

Smalec wiejski 200g                                                                                                                                                                                                  23,-

Swojski chleb, ogórki kiszone                                                                                                                                        

Półmisek zakąsek (2os) 100g/80g/100g                                                                                                                                                                   45,-

Wędliny, sery, pasztety, sosy, swojski chleb                                                                                                                                                                                  

 

Zupa ze szlachetnego sandacza  200ml

z owocami morza                                                                                                                                                                                                        22,-

Żurek podlaski 200ml/30g/30g

żur, biała kiełbasa, jajko                                                                                                                                                                                            17,-

Krem z białych warzyw 200ml/50g

z oliwą z pestek dyni i ziołową bagietką                                                                                                                                                                       17,-

                         

Kompozycja sałat z polędwiczką wieprzową  150g/50g

pikantne sałaty z grzybkami marynowanymi i płatami polędwiczki wieprzowej                                                                                                         35,-

Sałatka grecka 200g

grubo krojone warzywa z serem feta, oprószone ziołami                                                                                                                                              25,-

Świeże sałaty z:  150g/50g                                                                                                                                                                                             

i pieczonym burakiem, orzechem włoskim, z balsamicznym sosem                                                                                                                            

 – GRILLOWANĄ PIERSIĄ KURCZAKA                                                                                                                                                                32,-

– SERAMI PLEŚNIOWYMI                                                                                                                                                                                     32,-

– KAWAŁKAMI PIECZONEGO ŁOSOSIA                                                                                                                                                              35,-

 

Krewetki królewskie (10szt)

papryczki chili, warzywa julienne, przy chrupkich grzankach                                                                                                                                     42,-

Placki ziemniaczane (3szt) 130g/50g/50g

 z serem Camembert i płatami wędzonego łososia                                                                                                                                                        32,-

Pierogi ręcznie lepione – mix 200g

ze szpinakiem, z kapustą, ruskie                                                                                                                                                                                 30,-

Penne ze szpinakiem 250g

makaron penne, szpinak, suszone pomidory, ser pleśniowy                                                                                                                                         34,-

Pieczony łosoś na maślanym tagliatelle 250g

z pestkami dyni                                                                                                                                                                                                          45,-

Szlachetny sandacz 150g/80g/100g/100g

brokuł, sos kurkowy, kluski ziemniaczane                                                                                                                                                                   46,-

Pstrąg 150g/100g/100g

przygotowany na parze, podany z bukietem warzyw                                                                                                                                                    35,-

Pieczona kaczka 200g/100g/100g

jabłka, żurawina, talarki ziemniaczane                                                                                                                                                                      46,-

Grillowana pierś z kurczaka 150g/120g/100g

groszek cukrowy, pomidorki koktajlowe, risotto                                                                                                                                                          35,-

Golonka a’la Tryumf 200g/100g/100g

golonka bez kości, duszona kapusta i ziemniaki z wody                                                                                                                                              35,-

Żeberka wieprzowe 250g/120g/100g

z grillowaną cukinią, papryką i boczniakami na opiekanych kartofelkach                                                                                                                   39,-

Tradycyjny kotlet schabowy 150g/100g/100g

zasmażana kapusta, gotowane ziemniaki                                                                                                                                                                   35,-

Burger wołowy 400g

wołowina, ser, sałata, czerwona cebula, ogórek konserwowy, pomidor, sos, frytki                                                                                                       35,-

Vege burger 400g

kotlet z ciecierzycy, ser, sałata, czerwona cebula, ogórek konserwowy, pomidor, sos, frytki                                                                                          35,-

Szarlotka prosto z pieca 150g/30g

na waniliowym posłaniu z krą lodową                                                                                                                                                                        20,-

Puchar lodów waniliowych 150g/30g

z gorącymi malinami                                                                                                                                                                                                  15,-

Wiśnie paryskie  150g/20g

gęsty wiśniowy mus z gałką lodów i prażonych migdałów                                                                                                                                            17,-

Rosół domowy 200ml/50g

z makaronem                                                                                                                                                                                                              12,-

Nuggetsy  120g/100g

z frytkami                                                                                                                                                                                                                  18,-

Spaghetti  200g

z serem i sosem pomidorowym                                                                                                                                                                                    18,-

NUGGETSY z frytkami + niespodzianka                                                                                                                                                                 26,-