Restauracja
Jeżeli szukacie Państwo eleganckiego lokalu, kuchni bliskiej doskonałości oraz przytulnej i nastrojowej atmosfery – lepiej trafić nie mogliście. Serdecznie zapraszamy do Restauracji Rubinowej w Hotelu Dworek Tryumf. Wytworny wystrój, magiczny blask świec, nastrojowa muzyka to właśnie te doznania, które stają się Państwa udziałem podczas wyśmienitego posiłku w naszej hotelowej restauracji.
Do tego wszystkiego wieloletnie doświadczenie naszego Szefa Kuchni – Pawła Kraśnickiego, które sprawia, że nasze potrawy są w stanie sprostać oczekiwaniom najbardziej wymagających smakoszy. Podajemy dania kuchni polskiej oraz międzynarodowej. Przyrządzamy je z najlepszej jakości świeżych produktów – w sposób tradycyjny, naturalny i zdrowy, ale przede wszystkim – wyjątkowy. Dania, które może już Państwo znacie, może już gdzieś ich próbowaliście, nabierają zupełnie nowego smaku i wymiaru. Ten aromat chce się zabrać ze sobą do domu.
W sezonie letnim zapraszamy Państwa do hotelowego ogrodu. Tonące w zieleni otoczenie sprzyja relaksowi i pozwala w pełni docenić smak szlachetnej kawy. Odpoczynek i chwila wytchnienia przyda się każdemu, bo przecież wieczorem przy altance może czekać na Państwa grupa przyjaciół i grill…
Menu
Tatar wołowy 120g/30g/30g 35,-
świeżo mielona wołowina, drobno krojona cebulka, pieczarki i kapary z nutą aromatycznego koniaku
Torcik z łososia wędzonego 180g 35,-
z pulchnym farszem ze słonego twarożku z papryką, kaparami i cebulką
Smalec wiejski 200g 23,-
Swojski chleb, ogórki kiszone
Półmisek zakąsek (2os) 100g/80g/100g 45,-
Wędliny, sery, pasztety, sosy, swojski chleb
Zupa ze szlachetnego sandacza 200ml
z owocami morza 22,-
Żurek podlaski 200ml/30g/30g
żur, biała kiełbasa, jajko 17,-
Krem z białych warzyw 200ml/50g
z oliwą z pestek dyni i ziołową bagietką 17,-
Kompozycja sałat z polędwiczką wieprzową 150g/50g
pikantne sałaty z grzybkami marynowanymi i płatami polędwiczki wieprzowej 35,-
Sałatka grecka 200g
grubo krojone warzywa z serem feta, oprószone ziołami 25,-
Świeże sałaty z: 150g/50g
i pieczonym burakiem, orzechem włoskim, z balsamicznym sosem
– GRILLOWANĄ PIERSIĄ KURCZAKA 32,-
– SERAMI PLEŚNIOWYMI 32,-
– KAWAŁKAMI PIECZONEGO ŁOSOSIA 35,-
Krewetki królewskie (10szt)
papryczki chili, warzywa julienne, przy chrupkich grzankach 42,-
Placki ziemniaczane (3szt) 130g/50g/50g
z serem Camembert i płatami wędzonego łososia 32,-
Pierogi ręcznie lepione – mix 200g
ze szpinakiem, z kapustą, ruskie 30,-
Penne ze szpinakiem 250g
makaron penne, szpinak, suszone pomidory, ser pleśniowy 34,-
Pieczony łosoś na maślanym tagliatelle 250g
z pestkami dyni 45,-
Szlachetny sandacz 150g/80g/100g/100g
brokuł, sos kurkowy, kluski ziemniaczane 46,-
Pstrąg 150g/100g/100g
przygotowany na parze, podany z bukietem warzyw 35,-
Pieczona kaczka 200g/100g/100g
jabłka, żurawina, talarki ziemniaczane 46,-
Grillowana pierś z kurczaka 150g/120g/100g
groszek cukrowy, pomidorki koktajlowe, risotto 35,-
Golonka a’la Tryumf 200g/100g/100g
golonka bez kości, duszona kapusta i ziemniaki z wody 35,-
Żeberka wieprzowe 250g/120g/100g
z grillowaną cukinią, papryką i boczniakami na opiekanych kartofelkach 39,-
Tradycyjny kotlet schabowy 150g/100g/100g
zasmażana kapusta, gotowane ziemniaki 35,-
Burger wołowy 400g
wołowina, ser, sałata, czerwona cebula, ogórek konserwowy, pomidor, sos, frytki 35,-
Vege burger 400g
kotlet z ciecierzycy, ser, sałata, czerwona cebula, ogórek konserwowy, pomidor, sos, frytki 35,-
Szarlotka prosto z pieca 150g/30g
na waniliowym posłaniu z krą lodową 20,-
Puchar lodów waniliowych 150g/30g
z gorącymi malinami 15,-
Wiśnie paryskie 150g/20g
gęsty wiśniowy mus z gałką lodów i prażonych migdałów 17,-
Rosół domowy 200ml/50g
z makaronem 12,-
Nuggetsy 120g/100g
z frytkami 18,-
Spaghetti 200g
z serem i sosem pomidorowym 18,-
NUGGETSY z frytkami + niespodzianka 26,-


