Restauracja

 Jeżeli szukacie Państwo eleganckiego lokalu, kuchni bliskiej doskonałości oraz przytulnej i nastrojowej atmosfery – lepiej trafić nie mogliście. Serdecznie zapraszamy do Restauracji Rubinowej w Hotelu Dworek Tryumf. Wytworny wystrój, magiczny blask świec, nastrojowa muzyka to właśnie te doznania, które stają się Państwa udziałem podczas wyśmienitego posiłku w naszej hotelowej restauracji.

Do tego wszystkiego wieloletnie doświadczenie naszego Szefa Kuchni – Pawła Kraśnickiego, które sprawia, że nasze potrawy są w stanie sprostać oczekiwaniom najbardziej wymagających smakoszy. Podajemy dania kuchni polskiej oraz międzynarodowej. Przyrządzamy je z najlepszej jakości świeżych produktów – w sposób tradycyjny, naturalny i zdrowy, ale przede wszystkim – wyjątkowy. Dania, które może już Państwo znacie, może już gdzieś ich próbowaliście, nabierają zupełnie nowego smaku i wymiaru. Ten aromat chce się zabrać ze sobą do domu.

W sezonie letnim zapraszamy Państwa do hotelowego ogrodu. Tonące w zieleni otoczenie sprzyja relaksowi i pozwala w pełni docenić smak szlachetnej kawy. Odpoczynek i chwila wytchnienia przyda się każdemu, bo przecież wieczorem przy altance może czekać na Państwa grupa przyjaciół i grill…

Menu

Befsztyk tatarski  90g/30g/30g

świeżo mielona wołowina, drobno krojona cebulka, pieczarki  i kapary z nutą aromatycznego koniaku                                                                        30,-

Torcik z łososia wędzonego 180g

z pulchnym farszem ze słonego twarożku z papryką, kaparami i cebulką                                                                                                                     30,-

Filet matyjasa 100g/100g

w gęstej oliwie z grubo siekaną cebulą i przyprawami                                                                                                                                                 20,-

Deska wędlin 300g

prosto z naszej więdzarni                                                                                                                                                                                            30,-

Regionalne sery korycińskie 100g/80g/100g

przy suszonych morelach, orzechach włoskich i żurawinie                                                                                                                                           25,-

 

Sałata Szefa  150g/50g

pikantne sałaty z grzybkami marynowanymi i płatami polędwiczki wieprzowej                                                                                                         30,-

Kruche liście sałat 120g/80g

z serem pleśniowym, gruszką i grillowanym kurczakiem                                                                                                                                            30,-

Sałatka grecka 200g

grubo krojone warzywa z serem feta, oprószone ziołami                                                                                                                                              20,-

Sałatka z kozim serem 200g

i pieczonym burakiem, orzechem włoskim, z balsamicznym sosem                                                                                                                               20,-

                                            

 

Zupa ze szlachetnego sandacza  200ml

z cienko krojoną włoszczyzną                                                                                                                                                                                      18,-

Zawiesisty żur 200ml/30g/30g

na białej kiełbasie z ćwiartkami jajek i łamanym majerankiem                                                                                                                                   14,-

Krem z białych warzyw 200ml/50g

z oliwą z pestek dyni i ziołową bagietką                                                                                                                                                                       14,-

Zupa dnia 200ml                                                                                                                                                                                                        20,-

                                            

 

Krewetki królewskie 150g

pod pierzynką papryczki chili na warzywach julienne przy chrupkich grzankach                                                                                                        39,-

Placki ziemniaczane (4szt) 130g/50g/50g

zapieczone z serem Camembert i płatami wędzonego łososia                                                                                                                                        30,-

Wybór pierogów ręcznie lepionych 200g

ze szpinakiem, z kapustą, ruskich – do wyboru                                                                                                                                                           22,-

Penne ze szpinakiem 250g

i suszonymi pomidorami z dodatkiem sera pleśniowego                                                                                                                                               23,-

Świeże kawałki łososia 250g

skąpane w  białym winie, podane z blanszowanymi brokułami na makaronie tagliatelle                                                                                             23,-

 

Filet łososia 150g/100g/100g

podany z duetem dwukolorowej marchewki i panierowanym bakłażanem                                                                                                                    45,-

Szlachetny sandacz 150g/80g/100g/100g

pod pierzynką kurkowego sosu, serwowany z brokułami i kluseczkami ziemniaczanymi                                                                                              45,-

Pstrąg 150g/100g/100g

przygotowany na parze, podany z bukietem warzyw                                                                                                                                                    30,-

Pieczona kaczka 200g/100g/100g

w jabłkowym sadzie w żurawinowym sosie z pulchnymi ziemniaczanymi talarami                                                                                                     45,-

Funt polędwicy wołowej 160g/100g/100g

wysmażonej wedle życzenia przy pieczonym pomidorze, z domowymi frytkami                                                                                                            55,-

Medaliony wieprzowe z sosem francuskim 150g/80g

z duszonymi prawdziwkami, otoczone bukietem warzyw, z kopytkami ziemniaczanymi                                                                                               36,-

Zarumieniona na grillu pierś z kurczaka 150g/120g/100g

z ciepłymi pomidorkami i groszkiem cukrowym podana na risotto                                                                                                                              30,-

Golonka a’la Tryumf 200g/100g/100g

zapiekana golonka bez kości podana z duszoną kapustą i ziemniakami z wody                                                                                                            30,-

Żeberka wieprzowe 250g/120g/100g

z grillowaną cukinią, papryką i boczniakami na opiekanych kartofelkach                                                                                                                   30,-

Tradycyjny kotlet schabowy 150g/100g/100g

w słodkiej, zasmażanej kapuście z gotowanymi ziemniakami                                                                                                                                      30,-

Pieczona kaczka 200g/100g/100g

w jabłkowym sadzie w żurawinowym sosie z pulchnymi ziemniaczanymi talarami                                                                                                     45,-

Szarlotka prosto z pieca 150g/30g

na waniliowym posłaniu z krą lodową                                                                                                                                                                        18,-

Puchar lodów waniliowych 150g/30g

z gorącymi malinami                                                                                                                                                                                                  15,-

Wiśnie paryskie  150g/20g

gęsty wiśniowy mus z gałką lodów i prażonych migdałów                                                                                                                                            15,-

Rosół domowy 200ml/50g

z makaronem                                                                                                                                                                                                              12,-

Krem pomidorowy 200ml/50g                                                                                                                                                                                   12,-

Spaghetti  200g

z serem i sosem pomidorowym                                                                                                                                                                                     18,-

Chrupiący filet z piersi kurczaka  120g/100g

z frytkami                                                                                                                                                                                                                   18,-